background

La Jota+Bella

  • Projecte: Disseny d'imatge per a espectacle
  • Client: Esbart Reus Dansa
L'Esbart Reus Dansa enceta un espectacle amb coproducció amb el grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Al voltant de la dansa de la jota fusionada amb la música típica ebrenca i la cobla.
Per a fer difusió d'aquest espectacle es demana una imatge que pugui incloure aquests valors dins del títol: 'La Jota + Bella'. Des d'un primer moment es defuig de la idea de lligar la imatge als dansaires i enfocar.ho al tema més conceptual de la història. Agafant la part híbrida i instrumental del tema com a base per a la representació de la cartelleria. Apareix doncs un nou instrument com a concepte de noves sonoritat i recerca de nous camins d'un esbart.
L'instrument representat per un guitarró el que ens dóna tant el ritme característic de 3/4, 3/8 d'una jota com també l'hamonia, podríem dir que amb un guitarró sol ja es podria ballar una jota. El concepte està reforçat per l'arrel, la terra... dansa d'arrel, música d'arrel... la tradició com les coses naturals del país arrelades a la cultura d'un territori.
Així doncs sorgeix l'híbrid del guitarró com a planta, arbre, fruit, amb la vida de li dóna l'arrel i el sentit de la representació de la música i dansa que s'esdevé de la seva interpretació en un escenari.
El tarannà de recerca i contemporaneïtat de l'Esbart podria anar bé prescindir de manera gràfica del dansaire típic, encara que la connotació del resultat ens du a la tradició i al territori.

Volem agrair la col·laboració de l'Àlvar Fortuny per al guitarró, del Carles Herruz i la Núria Pujals per la tenora